Import support

ACS-Liessel kan uw buitenlandse aankoop ondersteunen

Wij verzorgen het gehele import traject voor uw (wereldwijd) aangekochte voertuig of verzorgen delen van het import traject, maar dan zonder alle hindernissen en valkuilen!

Voorkom dat u verstrikt raakt in papierwinkels en technische voorschriften. Of dat u slachtoffer wordt van mensen met slechte bedoelingen, de zogenaamde bad guys!
Door onze jarenlange ervaring en uitgebreid netwerk doen we het snel, zorgvuldig en voordelig, zonder risico's voor u.
Bij achteraf controles door de douane of RDW loopt u geen risico’s meer op boetes en/of naheffingen.

Wij kunnen voor verzorgen:
• Aankoop in buitenland
• Transport van verkoper naar haven
• Verscheping van buitenlandse haven naar Nederland
• Haven/douane/documenten afhandeling
• Transport van haven naar Europees adres
• Technische aanpassingen
• Kenteken/type keuringen

Aankoop buitenland

eBay, het lijkt zo gemakkelijk....

Veel mensen kijken op eBay en zien de mooiste auto’s te koop staan in Amerika. Dollarkoers staat goed en de eerste gedachte is vaak: dat is goedkoop! Dat is gedeeltelijk waar, maar niet helemaal…

De prijs die getoond wordt is een start- biedprijs. Reserve not met  betekent dat de verkoper het object niet laat gaan voor de start- biedprijs. Hij heeft namelijk een minimum prijs in gedachten en een Amerikaan onderhandelt niet zo gemakkkelijk als een verkoper bij ons. Als er bij een auto een buy now staat dan kan de auto onmiddelijk gekocht worden voor het getoonde bedrag. De verkoper zal meestal niet in prijs zakken, hooguit enkele honderden dollars en geen duizend of meer!

Let verder goed op de feetback score! Als een verkoper minder dan 95% heeft of nog niets of weinig heeft verkocht, dan kunt u beter niet bij hem kopen. De kans is groot dat hij na ontvangst betaling niets meer van zich laat horen… Koop bij voorkeur bij een verkoper met 100% feedback score en controleer ALTIJD of hij een telefoonnummer heeft, bel voor controle. Kijk op Google Maps of het opgegeven adres klopt. Maak nooit zomaar geld over met PayPal, want ze rekenen een zeer ongunstige dollarkoers en er wordt veel fraude mee gepleegd bijvoorbeeeld met nep PayPal accounts die bijna niet te onderscheiden zijn van echte PayPal accounts.

Vraag aan de verkoper een kopie van de title (kentekenbewijs), want vaak is de auto nog van de bank en moet de verkoper eerst (uw) geld overmaken aan de bank voordat hij het kenteken terug krijgt. Dat kan lang duren en het is onzeker dat iemand die geld nodig heeft moeite gaat doen de auto te leveren. De papierafhandeling voor export is omslachtig wil en dat hebben veel van de verkopers vaak niet in de gaten: ze willen eerst het geld op de bank en dan zien ze wel.

Zo zijn er heel veel dingen waar u op moeten letten bij een eBay aankoop. Als een deal te mooi is om waar te zijn dan is het meestal ook niet waar!
Wij helpen u graag verder met een mogelijke eBay aankoop.

Heeft u vragen over veilen via eBay of andere veilingsites, mail ons, wij helpen u graag!

Aankoop bij Dealers in USA/Canada

Als u zelf wilt kopen, dan bij voorkeur bij een dealer bedrijf

Aankopen bij een dealer is meestal vertrouwd. Controleer wel eerst het adres en bel de verkoper. Een Amerikaanse dealer doet bijna nooit een transactie alleen per e-mail! Als u het eens bent over de prijs, maakt dan goede afspraken over de te betalen belasting (tax), prijzen in Amerika  zijn altijd zonder BTW.
Een Amerikaanse dealer onderhandelt niet over de prijs zoals we dat hier gewend zijn! Een paar honderd dollar is meestal het maximale!

Zorg dat u een getekende Bill of Sale ontvangt met een kopie van de title (kentekenbewijs), voordat u geld overmaakt. Zorg van te voren ook dat het transport is geregeld. Liefst door een onafhankelijke partij zodat u geen extra bonus aan de verkoper hoeft te betalen.
Wij doen regelmatig zaken met verschillende dealers in heel Amerika en Canada en hebben inmiddels jarenlange eraring hierin. Wij weten dus goed  waarop we moeten letten.
Mocht u twijfels hebben bij een dealer aankoop, neem dan contact met ons op. We geven u graag de nodige adviezen en tips!

Particuliere aankoop

U wilt een auto van een particulier kopen

Bij een particuliere aankoop gelden ongeveer dezelfde regels als bij een eBay aankoop. Deze verkopers zijn meestal wel ter goeder trouw, maar zijn terughoudend om buiten hun eigen land te verkopen. Ze zijn onzeker of het een zuivere transactie zal worden en weten niet goed hoe export moet worden afgehandeld. Er komt  nogal wat papierwerk bij kijken en de Amerikaanse douane is streng. Zeker in Florida moet alles tot in detail kloppen. Het kan voorkomen dat de Amerikaanse een auto weken tot maanden vasthoudt om alles grondig te controleren.
Vraag ons gerust om advies. Als we voor u een valkuil kunnen voorkomen, dan doen we dat graag!